A három királyt ünnepli a katolikus egyház

Egy üstökös volt a betlehemi csillag?

Az evangéliumban is megemlített betlehemi csillag valódi csillagászati jelenségre vezethető vissza a vatikáni csillagvizsgáló vezetője, Jose Gabriel Funes szerint.

2012.01.06 20:29MTI

Bár az érintett időszakból nem maradt fenn feljegyzés ilyen eseményről, ez még nem jelenti azt, hogy nem is történt meg - mondta el Funes a Vatikán Rádiónak.
   
Az argentin jezsuita és csillagász szerint az ókorban híres személyek születését gyakran hozták kapcsolatba különleges csillagászati jelenségekkel.
   
Előfordulhat, hogy a betlehemi csillag esetében üstökösről, egy felrobbanó csillagról vagy a Jupiter és a Szaturnusz együttállásáról volt szó - fejtette ki Funes.
   
Máté evangéliuma szerint a három keleti bölcsnek egy csillag mutatta az utat Jézus születésének betlehemi helyszínére. A katolikus egyház a három királyt pénteken ünnepli: január 6. vízkereszt napja, a karácsonyi ünnepek zárónapja, a farsangi időszak kezdete a nyugati kereszténységben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.