A legbonyolultabb fizikai modell

A nő a legnagyobb rejtély Stephen Hawking számára

A legbonyolultabb fizikai modellek fűződnek nevéhez, a nap legnagyobb részét azonban a nők rejtélyének megfejtésével tölti Stephen Hawking világhírű brit kozmológus.

2012.01.05 17:23MTI

A hetvenedik születésnapját vasárnap ünneplő tudóstól a New Scientist című folyóirat kérdezte meg, hogy mi foglalkoztatja leginkább. "A nők. Ők teljes rejtély számomra" - fogalmazott.

A súlyos beteg kutató emellett számot vetett tudományos pályafutása legnagyobb sikereiről és kudarcairól is a kiadványnak.

Hawking és első neje, Jane 1991-ben vált el, a tudós jelenleg második házasságában él egy korábbi nővérrel.

Első felesége könyvet jelentetett meg Hawkingról, ebben önzőnek írta le a férfit, akit emlékeztetni kellett arra, hogy nem ő az isten. A kutatónak három felnőtt gyereke van első házasságából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.