Víztisztítási eljárást dolgoztak ki

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! - Nemzetközi díjat nyert a Debreceni Egyetem

Szennyezett vizek biológiai tisztításának analitikájára kidolgozott ki kémiai eljárással nyert díjat egy brazíliai szakmai konferencián a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok (DE-TEK) Analitikai munkacsoportja.

2011.10.01 06:57MTI

A Rio de Janeiro közelében megrendezett nemzetközi konferencián a Posta József vezette ötfős kutatócsoport az általuk kidolgozott eljárás eredményeit mutatta be a szakma képviselőinek - közölte Szöőr Ádám, az egyetem rektori hivatalának kommunikációs vezetője.
   
Az analitikai kémia területén elért eredmények bemutatásának helyt adó Colloquium Spectroscopicum Internationale konferenciát 1949 óta kétévente rendezik más-más helyszínen. Az idei eseményen harminc ország egyetemeinek illetve intézményeinek képviseletében több mint négyszáz kutató vett részt, akik egy héten át tartottak előadásokat és cserélték ki a szakterületen szerzett tapasztalataikat.
   
A poszter szekcióban - amelyben a DE is bemutatkozott - 271 előadásanyagot értékelt a szakmai zsűri. Döntésük alapján a Nemzetközi Poszter Különdíjat - nyerte el a magyar kutatócsoport a környezetszennyező triklór-etilén lebontásában és nyomnyi mennyiségű kimutatásában elért eredményeiért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.