Egyversenyzős viadal Hawaiin

Sportszenzáció a videón: triatlonon indul a robot

Triatlonon indul egy japán robot, méghozzá a világ egyik leginkább megpróbáltató versenyén, a "Vasemberen".

2011.09.17 08:25ma.hu - MTI

Az egyversenyzős "viadal" Hawaiin lesz. A robot mindössze tenyérnyi, egyaránt tud úszni, biciklizni és futni. A táv 230 kilométer, amelyet egy hét alatt kell teljesítenie. Egy embersportoló tizedannyi idő alatt végez, ám mivel Evolta - ez a robot neve - nagyjából tizedakkora magasságú, tízszer több időt kapott.

A teljesítéshez három teste is van - "lelke", software és annak alaphardwere - ugyanaz marad mindegyik sportágban. Természetesen speciális biciklit kap, méretének megfelelőt. A robot a tervek szerint október 24-én kezd triatlonozni Hawaiin.
   
Evolta egyébként már több bravúrt is végrehajtott, így például megmászta a Grand Canyon sziklafalát és elsétált Tokióból Kiotóba, melyek 500 kilométerre vannak egymástól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.