Jól szerepelt a Transformers 3.

Gyengébb nyitás után egész jól robbantgattak a robotok

A Transformers 3. világszerte jól szerepelt a mozikasszáknál: globális bevétele múlt szerdai premierje óta elérte a 372 millió dollárt (67,6 milliárd forintot).

2011.07.04 08:19ma.hu

Michael Bay Földet megmentő robotokról szóló sci-fi akciójának harmadik epizódjára az észak-amerikai nézők 97,4 millió dollárért (17,7 milliárd forintért) váltottak jegyet a péntektől vasárnapig számolt időszakban. A Transformers 3. ezzel az idei amerikai nyári moziszezon legnagyobb hétvégi jegybevételével debütált, még A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című epizódját is lepipálta.

A Paramount szerint hétfőre az összeg felkúszhat a 116 millió dollárra. A 200 millió dollárból készült háromdimenziós film a lassú kezdet ellenére úgy tűnik túlszárnyalja az előzetesen becsült eredményeket.

Mint Don Harris, a Paramount forgalmazási elnökhelyettese elmondta: a lécet magasra állították, de a mozinézők szerették a filmet.

Az észak-amerikai toplistán másodikként a Verdák 2. című animációs film futott be 25,1 millió dolláros (4,5 milliárd forintos) jegyeladással, Cameron Diaz Rossz tanár című vígjátéka 14,1 millióval (2,5 milliárd forinttal) lett a harmadik, míg a Tom Hanks és Julia Roberts főszereplésével bemutatott Larry Crowne 13 millió dollárral (2,3 milliárd forinttal) a negyedik. Az ötödik helyet a Monte Carlo című romantikus vígjáték szerezte meg a toplistán 7,6 millió dollárral (1,3 milliárd forinttal).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.