Átkozott génpiszka

Anyaméhben is mérgez a GMO?

A vérbe is bekerülnek azok a mérgek, amelyeket egyes genetikailag módosított növények termelnek, ha elfogyasztjuk a génpiszkált adalékokat tartalmazó élelmiszereket vagy az ilyen növényekkel táplált állatok húsát, tojását.

2011.09.14 07:11MTI

Erre találtak bizonyítékokat a kanadai Sherbrook Egyetemi Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának kutatói - írja a Magyar Nemzet. A vizsgálaton átesett várandós anyák nyolcvan százalékánál a babák köldökzsinórvérében is kimutatták az egyik, úgynevezett Bt-mérget, amelyet génmódosított növények termelnek saját védelmükre mint növényvédő szert.

Ezzel megdőlt a biotechnológiai cégek éveken át hangoztatott állítása, hogy bármely, az ételben megmaradó genetikailag módosított anyag lebomlik az emésztőrendszerben, és kiürül a szervezetből.

Miután napvilágra került, hogy az ilyen állítások kitalációk, számos szerveződés sürgeti a kormányokat, hogy vegyék ki a GMO-kat az élelmiszerláncból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.