Uradalmi jelző

Középkori ezüst pecsétnyomót találtak Nagy-Britanniában

Középkori ezüst pecsétnyomót talált egy amatőr kincskereső Nagy-Britanniában, Cornwall-grófságban.

2011.09.10 13:23MTI

A 13. századból származó lelet Newquay közelében került napvilágra. A tízpennys nagyságú pecsétnyomón egy kiterjesztett szárnyú sas látható. A latin nyelvű felirat tanúsága szerint Treagói Tristan tulajdonát képezte, aki a szakemberek szerint egy uradalom birtokosa lehetett Piers Gaveston, Cornwall grófja alatt, kinek a címerében egy hasonló sas volt - olvasható a BBC News-on.

Piers Gaveston (1284-1312) Cornwall grófja (1307-1312), II. Edward angol király kegyence volt. I. Edward udvarában nevelkedett, mint a trónörökös, Edward (1284-1327) fogadott fivére és pajtása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.