Jarama - vasárnapi futam

Kamion eb: így alakult az OXXO Energy Truck Race Team vasárnapja

Az OXXO Energy Truck Race Team legfiatalabb pilótája, Major Beni Jaramában is futamot nyert, sőt Kiss Norbi már negyedik a bajnokságban!

2013.10.06 20:59ma.hu

A szombati nap után vasárnap az időmérőn pole pozíciót futott Kiss Norbi, Major Beni pedig a 9. helyet szerezte meg a super pole-ban. A nap híre volt, hogy mivel Albacete kamionját nem tudták a baleset után megjavítani, így csapattársa, Marcus Oestreich kamionjával indul. Ez jól jött Norbinak, hiszen csökkenthette hátrányát Oestreic-kal szemben, aki csak a pálya széléről figyelhette a nap történéseit.

Az első futamban Norbi jól rajtolt, eljött elsőnek, és Hahnnal a nyomában elhúztak a mezőnytől. A német pilóta a verseny második felében utolérte Norbit, s mivel ő még harcban van az Európa-bajnoki címért, a csapat nem akarta, hogy egy rosszul sikerült előzés miatt akár ő, akár az OXXO kiessen, így amikor melléjük ért, inkább hagytak neki bőven helyet. Norbi a második helyen már spórolt az autójával, nem erőltette a tempót, hiszen mögötte messze voltak az üldözők, így behozta kamionját, és felállhatott a dobogó második fokára, de mindenki tudta, ez a második hely igazából győzelem volt...

Major Beni is jól rajtolt, Reinert mögött autózott végig, próbálta megelőzni, hiszen a 8. hely volt a tét, de a futam vége felé jött az üzenet, hogy Lackó kiesett, így már Beni volt a 8., ami pole-t jelent a következő futamon. Beni be is hozta kamionját nyolcadiknak, és készülhetett a következő rajtra.  

A második futamban Norbi a hetedik helyről rajtolt, simán elfordultak az első kanyarban, majd kialakult egy vonatozás, előtte Albacete, mögötte Hahn, de a futam vége felé, amikor már fogytak a gumik, és lehetett volna támadni, eltört Norbi kormányzásában egy alkatrész, így bár a kavicságyban búcsúzott magyar pilótánk Jaramától, mindkét nap dobogón állt, és átvette a 4. helyet a bajnokságban!

Beni számára viszont tökéletesen alakult minden, a rajtot elhozta simán, elsőnek fordult, onnantól pedig csak távolról figyelhették üldözői. Egyedül Reinert tudott a nyomában maradni, de támadásra neki sem volt esélye. Beni bár küzdelmesnek élte meg a futamot, kívülről sima rajt-cél győzelemnek tűnt, persze ehhez hibátlanul kellett a komplett mezőny előtt autóznia a 17 éves magyar pilótának! Major Benedek megszerezte tehát idei harmadik futamgyőzelmét, ezzel pedig megerősítette helyét a top 10-ben!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.