Truckrace

Kamion Európa-bajnokság: ismeretlen pályán száll versenybe Major Benedek

Major Benedek sikeres hétvégét zárt szeptember 13-15-én a Magyar Gyorsasági OB versenysorozatban, mert bár régi-új autóját tesztelte, mindkét futamon dobogós helyezést ért el. A fiatal pilóta ismét izgalmas kihívás előtt áll: a Kamion Európa-bajnokság hétvégi futamát ugyanis egy számára ismeretlen pályán, Belgiumban rendezik.

Kattintson a képekért! >>> képgaléria

2013.09.19 11:48ma.hu
KATT a képre! >>>

Sikert sikerre halmoz Major Benedek, aki a hétvégén tesztelte Szlovákiában új Lotus versenyautóját, ami igen jól ment, hiszen a fiatal pilóta a pénteki futamot az abszolút első helyen, a szombatit pedig a második helyen zárta. Benedek azonban nem cserélte le véglegesen a kamionját, és hétvégén ismét versenybe száll az Európa-bajnokságban.

„A múlt hétvégi versenyre azzal a céllal érkeztünk, hogy kipróbáljuk a Lotus Exige 2.0 versenyautó fejlesztéseit, amik mostanra álltak össze teljesen. Úgy tűnik, hogy ezek remekül sikerültek, az első versenyt ugyanis megnyertem, a szombati futamon pedig az első rajtkockából indulhattam, és végül a második helyen értem célba. A Lotus Exige kb. 250 Le a jelenlegi programozással. Az első helyen ekkor egy 400 Le feletti csodagép végzett. Ezzel száraz pályán nem bírtam. A pénteki győzelemhez segített hozzá az új autó mellett az is, hogy a verseny alatt végig esett az eső, és a másnapi időmérőn is vizes maradt a pálya. A nedves aszfalton teljesen más vezetéstechnikai dolgokra kell odafigyelni mint szárazon; én sokkal jobban szeretem az esős versenyeket, lényegesen nagyobb kihívást jelentenek számomra” – mesélt a hétvégi diadalról Benedek.

A Szlovákia Ring után a fiatal pilóta ismét visszaül a kamionba, hiszen máris itt a következő forduló a Kamion Európa-bajnokságban, méghozzá olyan pályán, ahol előtte sosem vezetett.

"A hétvégi futamokat Belgiumban, Zolderben rendezik, ahol eddig még nem jártam. Ez természetesen hátrányt jelent azokkal a tapasztalt pilótákkal szemben, akik közül sokan már nyertek is itt futamot, de emiatt nem izgulok, és hatalmas lendülettel készülök a versenyre. A pálya memorizálásának érdekében a csapattársam, Kiss Norbert korábbi belsőkamerás felvételeit néztem át, de a verseny előtti szabadedzéseken és az úgynevezett sajtóutaztatás alatt élőben is lesz időm megismerkedni a körülményekkel. Mivel a belga futamokon kívül már csak két versenyhétvége lesz, kezd körvonalazódni, hogy ki hol végez a bajnokságban. Én egyelőre a tizedik helyen állok, az októberi utolsó futam után azonban szeretnék a kilencedik lenni" - árulta el Major Benedek, aki a napokban írta alá szerződését, miszerint 2014-ben is indul a Kamion Európa-bajnokságon, méghozzá továbbra is az OXXO Energy Truck Race Team színeiben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.