Kijelölte

Megvan Kemény Dénes vb-kerete

Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 19 fős keretét, amely a jövő héten megkezdi a felkészülést a júliusi, sanghaji világbajnokságra, s amelyből kikerül majd a Kínába utazó 13 játékos.

2011.05.19 07:28MTI

A nemzeti csapat honlapján, a vlv.hu-n szerda éjjel közzétett névsorban helyet kapott négy, egyenként egyformán háromszoros olimpiai bajnok is: a kapus Szécsi Zoltán, továbbá a szintén egri, frissiben magyar bajnoki címet szerzett Biros Péter, a Vasas balkezes klasszisa, Kiss Gergely, s az olasz Pro Reccónál légióskodó Kásás Tamás.

A világbajnokságra készülő magyar válogatott keret:

kapusok:
Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán

mezőnyjátékosok:
Biros Péter,
Bundschuh Erik,
Gór-Nagy Miklós,
Hárai Balázs,
Hosnyánszky Norbert,
Kásás Tamás,
Kis Gábor,
Kiss Gergely,
Madaras Norbert,
Steinmetz Ádám,
Szivós Márton,
Török Béla,
Varga Dániel,
Varga Dénes,
Varga II. Zsolt,
Vámos Márton

Kemény Dénes a vlv-nek:

- A keret összeállításánál az egyik szempont az volt, hogy az előző két évihez képest több tapasztalt, már kipróbált játékosra számíthassak, mert nagyon fontos világversenynek tekintem az idei világbajnokságot. Ebből a szempontból különösen örvendetes, hogy Peking után visszatért Kásás Tamás. A másik, ami nyilván szembetűnő a nevek olvasásakor, hogy nagyon erős átfedések vannak a posztokat tekintve, amivel többek között azt szeretném elérni, hogy menet közben ne kelljen játékost behívni, mint tavaly.

Azt is figyelembe kellett vennem, hogy a csapat részletekben fog kiegészülni, mert biztos, hogy négy játékos az első edzésen nem lesz jelen, a két rijekai és a két reccói. Ők két lépésben fognak csatlakozni, tehát ahhoz, hogy a felkészülés elején teljes értékű munkát tudjunk végezni, szükséges volt az eredetileg elgondolt 17-18-cal szemben a 19-es létszám, mert ez a valóságban menet közben lesz csak 19.

A teljes interjú Itt Olvasható!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.