Sporttörténelmi siker és csillogó érmek

Úszó Eb: Cseh és Kis arany-, Barta ezüstérmes

Cseh László és Kis Gergő jóvoltából két magyar aranyérmest is avattak csütörtök este az eindhoveni úszó Európa-bajnokságon, Barta Nóra pedig az 1 méteres műugrásban szerzett ezüstöt a kontinensviadal harmadik napján.

2008.03.21 06:49MTI

A 20 éves ajkai Kis fantasztikusan versenyzett az Eb-ken hivatalos számként először szereplő 800 m gyorson: előbb együtt ment egy négyes élbollyal, aztán egyre intenzívebben tempózott, a negyedikről fokozatosan lépve mind feljebb, s az utolsó ötvenen már senki nem állhatta útját. Hatalmas hajrával, bő egy testhossznyi előnnyel diadalmaskodott, sporttörténelmi sikert aratva. 

Nem mellékesen 7:51.94 perces idővel nyert, s ezzel csaknem hat másodpercet faragott le szerdai országos rekordjából. Cseh "másolta" Kist: persze a Kőbánya SC sztárjától, a címvédőtől majdhogynem elvárt volt a győzelem 200 m vegyesen. Nem is bízott semmit a véletlenre: az elején otthagyta a teljes mezőnyt, s könnyedén, roppant magabiztosan csapott elsőként a célba 1:58.02 perccel. 

A magyar elődöntősök szinte mindegyike jól vette az újabb akadályt is: Gyurta Dániel 200 m mellen (2:12.93 p), Verrasztó Evelyn 200 m vegyesen - 2:13.97 perces egyéni csúccsal - egyformán ötödikként, utóbbi számban Hosszú Katinka nyolcadikként (2:15.04) lett döntős. Szepesi Nikolett 100 m háton ugyancsak az ötödik idő (1:01.14 perces egyéni rekord) tulajdonosaként tagja a pénteki finálénak, míg Gercsák Balázsnak ugyanez nem ment 200 m pillangón, ahol összesítésben 14.-ként végzett (2:00.16). 

Az úszódöntők előtt rendezték meg a női műugrók 1 méteres viadalának fináléját, amelyben Barta Nóra jeleskedett: utolsó, ragyogóan kivitelezett gyakorlatával a negyedik helyről "ugrott fel" az Eb-dobogó második fokára.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.