A francia úszónő évek óta nem talál legyőzőre

Úszó Eb: Szepesi bronzérmes, Manaudou nyert

Szepesi Nikolett Európa-bajnoki bronzérmet érdemelt ki a 200 m hát döntőjében, ugyanitt Verrasztó Evelyn a negyedik helyet szerezte meg. A számot a francia Laure Manaudou nyerte.

2008.03.19 19:57MTI

Az eindhoveni fellépés előtt mindkettőjüknek egy-egy hatodik helyezés volt a legjobbja felnőtt kontinensviadalon ebben a számban, így aztán jelentősen javítottak pozíciójukon. A 20 éves Szepesi megannyi világversenyes kísérletezés, ilyen-olyan jó, de medált nem hozó helyezés után most végre révbe ért: felállhatott az Eb-dobogóra. 

Az ezüstöt élete második legjobbjával, 2:09.90 perccel érdemelte ki, a 2:09.46-ot az itteni elődöntőben úszta. Hosszú Katinka keddi ezüstje után ez a magyar csapat második eindhoveni medálja. "Bevallom, nagyon számítottam rá, hogy érmet nyerek. Jól ment már a selejtezőben és az elődöntőben is, bár a döntő izgalmai átragadtak rám, talán ezért is maradt el az újabb egyéni csúcs. De ezzel az újabb 2:10-en belüli idővel is elégedett vagyok. Száz háton szintén döntőt várok magamtól, s jó lenne, ha a vegyesváltóban is érmet tudnánk szerezni" - nyilatkozta Szepesi az MTI tudósítójának.
 
A 18 esztendős Verrasztó is pompásan versenyzett, a hátsó régióból előretörve szép hajrát mutatott be, s lett negyedik 2:10.45 perccel, ami élete eddigi legjobbja.
 
Eredmények: női 200 m hát, 
Európa-bajnok: Laure Manaudou (Franciaország) 2:07.99 p 
2. Anasztaszja Zujeva (Oroszország) 2:09.59 
3. SZEPESI NIKOLETT 2:09.90 
4. VERRASZTÓ EVELYN 2:10.45

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.