Egy éve bokszolt utoljára

A show elmaradt: sima győzelemmel tért vissza Erdei Zsolt

Szinte pontosan egy évvel legutóbbi mérkőzése után Erdei Zsolt nagyon fölényes pontozásos győzelmet aratott Samson Onyango ellen az Atlantic Cityben rendezett profi ökölvívógálán.

2010.11.21 09:17MTI

A nyolcmenetes összecsapást az első pillanattól uralta a korábban félnehézsúlyban és cirkálósúlyban is világbajnok, veretlen magyar öklöző, aki egyhangú pontozással (79-73, 80 72, 80-72) nyerte a kellemetlen stílusú kenyai riválisa elleni meccset.

A győzelem tehát megvolt, de az igért show, az amerikai közönséget is meggyőző látványos boksz elmaradt.

Ahogy Kovács István volt világbajnok mondta: az amerikai nézők úgy érezhették a meccs alatt, hogy nyugodtan kimehetnek a büfébe. Szerinte az ellenfélválasztás sem volt jó, mert a csapkodó, összevissza tekeredő, csak a túlélésre játszó Samson Onyangóval eleve nagyon nehéz lett volna látványos, kemény csatát vívni.


Erdei Zsolt később a Sport Tv-nek elmondta, hogy a hosszú kihagyás miatt kicsit rozsdás volt még, néhányszor holtpontra került a mérkőzés, de ő úgy érzi, hogy ezzel együtt jó belépő volt, jöhetnek a nagy meccsek.

A 36 éves Erdei legutóbb tavaly novemberben az olasz Giacobbe Fragomeni ellen mérkőzött, s lett akkori sikerével a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoka, míg azt megelőzően közel hat éven át volt a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú bajnoka.

Az Onyango elleni siker Erdei 32. győzelme volt a profik között, s az első azóta, hogy 3+2 mérkőzésre szóló szerződést kötött a világ egyik leghíresebb promóterével, Lou DiBellával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.