Erdei Zsolt bemutatót tartott New Yorkban

Videó: Madárnak látványosan el kell püfölnie a kenyait

Az Amerikában tartózkodó bokszoló szombaton fog összecsapni kenyai ellenfelével, de addig sem tétlenkedik, igyekszik minél jobb benyomást tenni a kinti szakértőkre.

2010.11.20 11:02profibox.hu + mti

Erdei Zsolt hétfőn nyilvános edzést tartott, amiről videó is került fel az internetre. A veretlen, korábban két súlycsoportban is vb-övet szerzett Erdei Zsolt (31-0) hétfőn nyilvános edzést tartott a new york-i Trinity Boxing Clubban, ahol a sajtó képviselőinek mutatta meg felkészültségét

„Madár” szombaton, Atlantic Cityben lép kötelek közé, éspedig a Martinez-Williams gála felvezető programjában a kenyai Samson Onyango (20-6) ellen. A 36 éves magyar bokszolónak 2003-óta ez lesz az első olyan mérkőzése, mely nem vb-övért kerül megrendezésre.

Azonban ahhoz, hogy elnyerje az amerikaiak tetszését, és jövőjét is biztosabb alapokra helyezze, Zsoltnak olyat kell mutatnia a ringben amitől a közönség megőrül - azaz szórakoztatnia kell őket, hiszen a tengeren túli közönség nem elégszik meg a klasszikus vívó-stílussal, és elvárják az igazi "pofonokat" a ringben. Tehát Zsoltinak stílust kell változtatnia és kiütéssel kell győznie, ha a közönséget szeretné megnyerni.

Erdei Zsolt fél kilóval nehezebb kenyai riválisánál

A pénteki mérlegelésen kiderült, hogy minden idők legsikeresebb magyar profi ökölvívója, Erdei Zsolt fél kilóval nehezebb a kenyai Samson Onyangónál, akivel magyar idő szerint vasárnap hajnalban csap össze Atlantic Cityben. A 36 éves bokszoló pénteken a helyi Caesars Hotel aulájában vett részt a hivatalos mérlegelésen.

A mérlegre először a gála főmérkőzésének sztárjai, Sergio Martinez és Paul Williams álltak, akik 12 menetes középsúlyú világbajnoki meccsen vívnak meg egymással. Őket követte Erdei, aki a 8 menetes félnehézsúlyú mérkőzésre 174,8 fontot nyomva, azaz 79,3 kilogrammal léphet majd a szorítóba. Onyango 173,8 fonttal mérlegelt, amely átszámítva 78,8 kg.

A gálát és a meccset vasárnap hajnalban a SportTV élőben sugározza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.