Újabb extrém kalandra készülnek

A Tűzhangya után vitorlással kerüli meg a földet a Rakonczay házaspár

Miután evezős hajójukkal, a Tűzhangyával átszelték az Atlanti-óceánt, Rakonczay Gábor és felesége, Viktória újabb extrém kalandra készül.

2010.07.29 12:56MTI

A 34 láb hosszú hajóval a déli féltekét áthajózva, egy év alatt szándékozzák körbejárni a Földet. Terveik szerint egy hónapon belül útra kelnek.

A fiatalok neve akkor vált ismertté, amikor saját tervezésű és építésű evezős hajójukkal áteveztek az Atlanti-óceánon. Három évvel ezelőtti vállalkozásuk során kihívások tömkelegével kellett megküzdeniük, de a megpróbáltatások csak erősítették bennük az akaratot, hogy egy újabb, embert próbáló útra induljanak.

"Évek óta tervezzük, hogy egyszer megkerüljük a Földet" - mondta Viktória az MTI érdeklődésére. "Mindig is szívügyünknek tekintettük a környezetvédelmet, mostani vállalkozásunkkal a figyelmet szeretnénk felhívni a bolygó értékeire és az értékek megóvásának fontosságára" - tette hozzá. A fiatalok útját a WWF Magyarország támogatja.

A házaspár csütörtökön hagyta el Magyarországot, hogy néhány hét múlva a WWF Panda nevű hajón útra keljen. "Van még tennivaló a hajóval, noha felkészítésén már két hónapja dolgozunk" - közölte Viktória. "Aztán idő kell a csomagoláshoz, el kell helyezni a sokféle tartós élelmiszert, konzervet, tésztaféléket, rizst, lisztet. A kenyeret majd magunk sütjük" - jegyezte meg.

Az élelmiszerek mellett a ruhákat is biztonságba kell helyezni a hajón, hiszen az 50 ezer kilométeres úton a kellemes, napos időjárás mellett a déli vizeken számítanak viharos időre, amikor a szél- és vízálló viharruházat jó szolgálatot tesz majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.