A házigazdák 1-1-et játszottak Mexikóval

Vb-2010: Lesgól és döntetlen a nyitómérkőzésen

A házigazda dél-afrikai válogatott 1-1-es döntetlent játszott a mexikói csapattal a XIX. labdarúgó-világbajnokság pénteki nyitómérkőzésén Johannesburgban.

2010.06.11 18:56MTI/nb1.hu - Fotó: MTI

A rekordot jelentő hatodik világbajnokságán edzősködő Carlos Alberto Parreira alakulata ezzel folytatta azt a sorozatot, miszerint afrikai csapat nem kap ki a nyitómérkőzésen. Igaz, 1990-ben a kameruniak az argentinokat, 2002-ben pedig a szenegáliak a franciákat legyőzték, mindkét esetben 1-0-ra.

A mexikóiak hamar alátámasztották az előzetes vélekedést, miszerint a nyitótalálkozó esélyesei, ha nem is toronymagasan, de a vendégek. A remek támadókkal rendelkező Mexikó több gólt is lőhetett volna az első félidőben, de hol les címén érvénytelenítettek egy találatot, hol a Bafana Bafana kapusa, Khune mutatott be bravúrt.

A fordulást követően bekövetkezett az, amire kevesen gondoltak volna. Egy villámgyors kontra végén Tshabalala egy gyönyörű lövéssel megszerezte a vezetést a hazaiak számára (1-0).

Mexikó innentől kezdve görcsösen próbált egyenlíteni, a nagy akarás azonban sokáig nem járt eredménnyel. De megérte próbálkozni, mert a 78. percben a sokadik mexikói támadásnál az elől ragadó R. Marquez egyenlíteni tudott (1-1). Így, ha nem is nagy, de meglepetés született a vb nyitómérkőzésén, Mexikó nem tudta megverni a jóval szerényebb erőkből álló, ám annál nagyobb szívvel küzdő Dél-Afrikát -1-1-el zártak a csapatok.

És emiatt Mexikó lehet frusztráltabb. Ne felejtsük el: a hazaiak az utolsó percben még kapufát is rúgtak. Centiméterekre jártak a csodától.

Eredmény:

A csoport,

1. forduló: Dél-afrikai Köztársaság - Mexikó 1-1 (0-0). Johannesburg, Futballváros, 84.490 néző. Gólszerzők: Tshabalala (55.), illetve Marquez (79.)

A mexikói Rafael MÁRQUEZ (4) gólt lő a dél-afrikai Itumeleng KHUNE hálójába - Fotó: MTI

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.