Megcsípte egy darázs

Szumó-dopping? Bárdosi visszaadja aranyát

Bárdosi Sándor visszaadja a Világjátékokon szumóban szerzett aranyérmét, amelytől doppingvétség miatt fosztották meg.

2010.03.23 16:39MTI

A világ- és Európa-bajnok szumós a magyar sport és a magyar szumó sportág nemzetközi megítéltetése érdekében a tavaly nyert medált a Nemzeti Sportszövetségen (NSSZ) keresztül visszajuttatja a Nemzetközi Sumo Szakszövetségnek.

Bárdosi Sándor a tajvani Világjátékokon 2009 júliusában lett első, majd októberben doppingvétségre hivatkozva fosztották meg az olimpián kívüli sportágak világversenyén szerzett aranyérmétől.

Elmondása szerint közvetlenül az elutazás előtt megcsípte egy darázs, és az erre kapott gyógyszer került a szervezetébe, ami aztán a pozitív tesztet eredményezhette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.