Cseh László bronzérmes 400 m vegyesen

Hosszú Katinka Európa-csúccsal világbajnok!

Hosszú Katinka 4:30.31 perces Európa-csúccsal aranyérmet szerzett, míg Cseh Lászlónak be kellett érnie a bronzéremmel a 400 méteres vegyesúszásban a római vizes világbajnokságon.

2009.08.02 18:32MTI - Fotó: MTI

A magyar versenyzőnő pillangón a 4:29.45-tel világcsúcstartó ausztrál Stephanie Rice-szal haladt az élen, majd háton és mellen a zimbabwei Kirsty Coventryvel tartotta a lépést, gyorson viszont már az első 50-en jelentős előnyre tett szert, amit a végéig meg is őrzött.

Mögötte Coventry végzett a második, Rice pedig a harmadik helyen. Ugyanebben számban Jakabos Zsuzsanna 4:37.85-tel hetedik lett.

Hosszú már a harmadik érmét gyűjtötte be a római vb-n, vasárnapi diadalát megelőzően 200 m vegyes és 200 m pillangón harmadik volt.

Cseh László 4:07.37 perccel végzett az amerikai Ryan Lochte (4:07.01) és Scott Tyler Clary (4:07.31) mögött. Kis 4:10.40-es egyéni csúccsal zárt az ötödik helyen, Cseh és közte a brazil Thiago Pereira (4:08.86) csapott a célba.

Lochte már a pillangó során az élre állt, és jó erőbeosztással magabiztosan győzött. Mögötte viszont Clary, Cseh és Pereira kiélezett küzdelmet folytatott a dobogó második, harmadik fokáért. Volt olyan pillanat, amikor Cseh tempózott a negyedik, de olyan is, amikor a második helyen. Az utolsó 50-re Pereira "kiszállt" a versenyből, Clary pedig lehajrázta a tavaly háromszoros olimpiai ezüstérmes Cseht, aki csütörtökön második volt 200 vegyesen.

"Nem vagyok maradéktalanul boldog. Kemény verseny volt, megpróbáltam hajrázni, de ezúttal nem sikerült - mondta Cseh. - Nem volt erőm, de nem akarok a betegségemre hivatkozni. Nem tudtam annyit edzeni, amennyit szerettem és kellett volna, márpedig anélkül nem megy, négy hónap kevés egy világbajnoksághoz. Elfáradtam. Nem történt tragédia, de elégedetlen vagyok, most egy kis pihenő következik, aztán szeptembertől teljes erővel jöhet a felkészülés."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.