Az utolsó meccsen dőlt el a végig nyílt csata

A Dunaújváros a női vízilabdabajnok

A Dunaújváros nyerte a női vízilabda-bajnokságot, miután a rájátszásos döntő szerdai, ötödik összecsapásán, hazai medencében 7-6-ra legyőzte a címvédő Honvédot.

2009.05.21 07:25MTI

Eredmény, döntő, 5. mérkőzés: Dunaújvárosi Főiskola-ELCO-DVCSH - Domino Honvéd 7-6 (1-0, 2-1, 2-3, 2-2)

A Vodafone női ob I alapszakaszában rendre a Dunaújváros diadalmaskodott, a különböző kupákban viszont a Honvéd jeleskedett, így teljesen nyílt csata volt várható a rájátszásos fináléban, amely végül csak az utolsó meccsen dőlt el a vidéki együttes javára.

A playoffos vízi párbaj első két felvonásában a dunaújvárosiak voltak jobbak, a harmadik, hazai medencében vívott ütközetben azonban - a bajnoki cím kapujában - botlottak, s a Honvéd nemcsak szépített, hanem a negyedik mérkőzésen, már a Kőér utcában, szintén nyerve ki is egyenlítette az állást 2-2-re. Így maradt a döntés a szerdai, dunaújvárosi találkozóra. Ezen a hazai együttes a második negyed közepére - Poszkoli Rita és Benkő Nóra jóvoltából - kétgólos előnyhöz jutott, amiből egészen a mérkőzés végéig gazdálkodni tudott.

A Honvéd ugyanis ettől kezdve mindig csak egy gólra tudta megközelíteni vendéglátóját, utoljára 10 másodperccel a vége előtt, amikor már nem volt idő az egyenlítésre. Diadalával a Dunaújváros háromévi Honvéd-uralomnak vetve véget hatodszor végzett az élen.

A 2008/09-es ob I végeredménye:
1. Dunaújvárosi Főiskola-ELCO-DVCSH,
2. Domino Honvéd,
3. ZF-Eger,
4. Hungerit-MetalCom-Szentesi VK,
5. UTE-Jégcsillag,
6. BVSC-Zugló,
7. Héraklész-Női utánpótlás-válogatott,
8. Angyalföldi Sportiskola Diáksportegyesület

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.