Ferrer alulmaradt a küzdelemben

Tenisz: Ötödszörre! Nadal nyerte a barcelonai férfi tornát

Zsinórban ötödször nyerte meg Rafael Nadal az 1.995 millió euró összdíjazású barcelonai salakpályás férfi tenisztornát - A világelső spanyol hazai pályán bizonyult jobbnak honfitársánál, a negyedik helyen kiemelt David Ferrernél.

2009.04.26 18:39tenisz.hu

A tavalyi döntő visszavágóján Ferrernek nem sikerült a bravúr és két sima játszmában maradt alul a jóval esélyesebb ellenfelével szemben.

A mérkőzés abszolút a papírforma szerint alakult: Rafa hamar dupla brékelőnybe került, amit a szett végéig meg is tartott.

A második játszmában is egyből elvette ellefele adogatását, amit azonban egyből el is vesztett. Ezután ismét elvették egymás adogatását, majd

Ferrernek sikerült hozni a sajátját és ettől kezdve úgy tűnt, hogy tényleg előny az adogatás. 5-5-nél azonban ismét a világelső került előnybe, majd miután hozta az adogatását az a mérkőzés végét és a tornagyőzelmet jelentette számára. A mérkőzés 1 óra 48 percig tartott.

Kettejük mérlege immár 7:3-ra módosult az idén már a negyedik tornagyőzelmét elkönyvelő Nadal.

Eredmény:

BARCELONA, ATP-TORNA ELŐDÖNTŐ: Nadal (spanyol, 1.)–Ferrer (spanyol, 4.) 6:2, 7:5

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.