Verhetetlen Elefántok

Kotlóstyúkok lettek a Mali-sasok - Berti Vogts még él

Elefántcsontpart százegy százalékosan jutott a legjobb nyolc közé, így elkerülte a házigazda gárdát a negyeddöntőben, míg Mali csomagolhat.

2008.01.30 07:55ma.hu

Alighanem fél Sevilla és fél Madrid örömmámort ül Mali Afrika-kupa teljesítménye láttán. Kanoute és Keita visszatérhet az andalúz fővárosba, Diarra pedig a Realba, miután válogatottjuk csúnyán elbukott a kontinenstornán. Pedig egy pici döntetlen is elég lett volna Malinak Elefántcsontpart ellen a továbbjutáshoz. 

Igen ám, csak helyzetek és támadások nélkül igen nehéz gólt szerezni, egy Elefántcsontpart színvonalú gárda ellen különösen. Drogba, Zoro és Sanogo góljaival simán nyertek az Elefántok, bebizonyítva, hogy az Afrika kupa egyik legjobb együttese. Pontveszteség nélkül jutott a gárda a legjobb nyolc közé, és néhol szép játékkal "kápráztatta el" a közönséget, így egy plusz százalékocskát megérdemelnek a százas mellé. 

Ami Malit illeti: egy rúgott gól három meccs alatt, az is egy nyögvenyelős meccsen Benin ellen... No, a Mali sasok még így is továbbmehettek volna, ha az eddig gyengélkedő Szuper Sasok, azaz Nigéria botlott volna Benin ellen. 

És bár a zöld-fehérek eddig egy gólt sem lőttek a tornán, a legfontosabb pillanatban nem hibáztak. Berti Vogts együttese 2-0-ra győzte le ellenfelét, így kvalifikálta magát a negyeddöntőbe, ahol a házigazda Ghána ellen lép pályára. 

Nem lesz egyszerű. Igaz, ha már a csoportkör után búcsúzott volna a gárda, a német szakvezető aligha élte volna túl a sokkot. Ghána ellen elbukni pedig... mentőkörülmény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.