Szenegál a kiesés szélén

Égett a Bafana Bafana, Antilop és Sas-parádé

Alaposan megváltozott a D-csoport táblázata az első körhöz képest. Tunézia és Angola páholyban érezheti magát, míg Szenegál és Dél-Afrika nagy bajban van.

2008.01.28 08:09ma.hu

Angola-Szenegál 3-1 

Döntetleneket hozott az első forduló a D jelű négyesben, így mind a négy gárdának létfontosságú volt a második kör: győzelem esetén az együttesek hatalmas lépés tehettek a legjobb nyolc közé jutás felé. 

A Szenegál-Angola találkozón az első félidőt uralta Szenegál együttese, mely Diagne-Faye góljával vezetett is. A második játékrészre aztán feltámadtak a Fekete Antilopok, Manucho két, valamint Flavio egy találatával fordítottak, és végül 3-1-es győzelmükkel már-már a továbbjutást ünnepelhetik. 

Tunézia-Dél-Afrika 3-1 

A másik találkozót gyorsan lerendezte Tunézia Dél-Afrika ellen. A Karthágói Sasok brillíroztak, míg a Bafana Bafana mintha pályán sem lett volna – leszámítva a hatalmas védelmi megingásokat. 

Félidőben Tunézia 3-0-val ment pihenőre – Dos Santos egymaga kettőt szerzett, Ben Saada pedig egy alkalommal vette be az ellenfél kapuját. 

A második játékrészben Dél-Afrika kihagyta a kihagyhatatlant is, Tunézia pedig már csak a közönségnek játszott. Azért végül Mphela révén a szépítőtalálatot elérte a Bafana Bafana, de a vereséget így sem kerülhették el. 

Az utolsó fordulóban Angola Tunéziával játszik – a döntetlen is elég mindkét gárda továbbjutásához. A Dél-Afrika-Szenegál találkozó győztese még reménykedhet, de imádkoznia kell, hogy a másik találkozón ne szülessen „békés döntetlen”.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.