Világbajnokok Magyarországon

Sztárparádé a budapesti K-1 Európai Elődöntőn

Világsztárokból is dömping lesz a Papp László Budapest Sportarénában február 9-én, 19.30-tól rendezendő K-1 Európai Elődöntőn.

2008.01.29 17:31ma.hu

Ellátogat Budapestre – többek között – a kétszeres világbajnok, "Repülő Gentleman" becenéven is ismert holland Remy Bonjasky, és honfitársa, a háromszoros világbajnok Peter Aerts is. Aerts egyébként a sportág történetében egyedülálló módon, 1993 óta minden alkalommal kiharcolta a jogot a K-1 világbajnoki döntőn való indulásra, ily módon a a legtapasztaltabb K-1 versenyzőnek számít. 

A “Holland Favágó” becenévvel illetett kőkemény legény igen jó véleménnyel van a magyar K-1 versenyekről és versenyzőkről egyaránt. – Kevés magyar K-1-es harcost ismerek, de azokat nagyon technikás és jó versenyzőknek tartom. Közülük régi kapcsolat fűz Varga Péterhez, aki talán külföldön a legismertebb. 

De láttam már a fiatal Karacs mérkőzését is, és biztosan állíthatom, hogy amennyiben több meccsrutint szerez, bárki ellen felveheti a harcot. Nagyon jó adottságú és higgadt versenyzőnek tartom – vélekedett Peter Aerts, aki nem először érkezik Magyarországra. – Egy kisebb verseny és edzőtábor meghívásnak már korábban eleget tettem, és ott is meggyőződhettem a magyar versenyzők pozitív hozzáállásáról. 

Ami pedig a február 9-i gálát illeti, ismerve az indulók nevét, egyben biztos vagyok: minden mérkőzéstől nagy csatát lehet várni, és nagyon jó mérkőzéseket fogunk látni. Az előző budapesti gálákat ugyan csak felvételről tekintettem meg, de rendkívül színvonalasnak találtam azokat, szinte az amszterdami döntővel egyenrangúnak. 

Egy másik világsztár, a sportág élő legendája, a négyszeres világbajnok holland Ernesto Hoost is hatalmas várakozással tekint az elődöntőre. A hivatalosan már visszavonult kiválóság szinte már hazajár Magyarországra, hiszen a debreceni Magyar Nagydíjnak és a budapesti erőpróbáknak is rendszeres meghívott sztárvendége.

– Eddig is szívesen látogattam a magyarországi K-1-es rendezvényeket, és most is örömmel fogadtam el az invitálást – mondta Ernesto “Mr. Tökéletes” Hoost. – Jó barátság fűz a szervezőkhöz, ezen kívül most, hogy a február 9-i verseny már hivatalos Európai Elődöntőnek számít, mindenképpen szerettem volna személyesen is jelen lenni. 

Nagy várakozással tekintek Karacs Attila mérkőzésére is, aki tavaly edzőtáborban nálam készült. Rendkívül szimpatikus embernek és nagyon jó harcosnak tartom, szerintem nagy jövő áll előtte, szurkolok neki. Egyébként jelenleg edzősködéssel és menedzserkedéssel foglalkozom, saját csapatot alapítottam, tehetséges versenyzőket készítek fel. 

A jelenlegi Európa-bajnok, Paul Slowinski is csapatom tagja. Csak érdekességképpen jegyzem meg, hogy amikor Paul értesült a budapesti rendezvényről, azonnal jelezte: ő is szeretné megnézni élőben, úgyhogy vele érkezem majd Budapestre – nyilatkozta Ernesto Hoost. 

A három holland hérosz mellett az új generációt képviselő, a 2007-es Las Vegas-i torna győztese, a többek között Musashit és Gary Goodridge-et is legyőző, német Chalid "Die Faust" Arrab is jelen lesz a rendezvényen. A thai-box legendás alakjának számító holland Ramon Dekkers pedig az egyik versenyző edzőjeként lesz érdekelt a viadalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.