"Én javasoltam az ő aktív sportpályafutását"

Ocskay orvosa teljes mértékben beismerte saját felelősségét

Saját felelősségéről beszélt Papp Lajos szívsebész ifj. Ocskay Gábor jégkorongozó keddi halálával kapcsolatban: "Itt az én felelőségem egyértelmű. Hiszen én javasoltam az ő aktív sportpályafutásának a folytatását"

2009.03.27 07:29MTI

Ezt mondta az egyik kereskedelmi csatorna magazinműsorában Papp Lajos, aki korábban orvosi konzultáció után azt javasolta a játékosnak, hogy komoly orvosi kontroll mellett továbbra is játszhat.

"Számomra a következő kérdés merült fel: a lelkét ölöm meg, vagy veszélyeztetem az életét."

A 2004 szeptemberében diagnosztizált szívizom-betegsége miatt Ocskay Gábor négy hónapot kihagyott, azt követően viszont megkapta az engedélyt a sportolásra.

Előtte több orvos is azt mondta, hogy nem játszhat többé.

Papp Lajos hangsúlyozta: nem akar kitérni a felelősség elől, és a sportorvosok abszolút korrektül jártak el. Az újrakezdés után ifj. Ocskay folyamatosan járt kontrollra, és nem volt jele a rosszullétnek.

Legutóbb januárban volt ellenőrzésen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.