Tiszteletadás

Ocskay Gáborról neveznék el a jégcsarnokot

Az Alba Volán SC javasolja Székesfehérvár önkormányzatának, hogy a városi jégcsarnokot ifjabb Ocskay Gáborról nevezzék el - jelentette be a klub társelnöke azon a sajtótájékoztatón, amelyen részt vett id. Ocskay Gábor, a szerdára virradóra elhunyt jégkorongozó édesapja is.

2009.03.25 19:13MTI

Az önkormányzat tulajdonában álló jégcsarnokban - ahol a sajtó képviselői mellett szép számban megjelentek a szurkolók, a kegyeletüket leróni szándékozó fehérváriak is - Tóth István megrendülten emlékezett a 34 éves korában, szívinfarktusban meghalt válogatott jégkorongozóra. "Ifjabb Ocskay Gábor olyan vezéregyénisége volt a csapatnak, amilyen évtizedenként egy, ha születik" - mondta.

Emlékeztetett rá, hogy a válogatott hokis öt-hat évesen Székesfehérváron kezdte a sportolást, és sportpályafutása során mindvégig kitartott a város, a klub mellett. Bár többször is lett volna lehetősége máshova igazolni, példaértékű klubhűség jellemezte, s a komoly anyagi kihívások ellenére mindvégig azért a klubért dolgozott, amelyben felnőtt, s amelyben korai, tragikus halála miatt idő előtt be is fejezte pályafutását. Példaértékű volt nemcsak a játéktudása, hanem az emberi magatartása is, ezért is tudott a csapat vezéregyénisége lenni - mondta a klub társelnöke. Hozzátette: az elhunyt sportoló pótolhatatlan lesz. S bár "az élet nem áll meg, de úgy már nem megy tovább, mint eddig", hiányát mindig érezni fogja a jégkorongsport.

A játékos édesapja, id. Ocskay Gábor, a klub ügyvezetője azt kérte, hogy a következő napokban ne kérjenek tőle és a családtagoktól nyilatkozatot. Mint mondta, szeretnék békében, nyugalomban gyászolni az elvesztett fiút. Gábort Székesfehérváron fogják eltemetni, a temetés időpontjáról, helyéről értesítik majd a nyilvánosságot. Hozzátette: azt kívánja, senki ne kerüljön olyan helyzetbe, hogy fia az életéért küzdve, karjaiban távozik az élők sorából.

Beszélt a játékostársakról is - akik a sajtótájékoztató végét az öltözőben várták -, amint azt megjegyezte, a következő időben hatalmas feladatuk lesz, de "Gáborért is küzdve" fogják azt megoldani. "Az, hogy itt vannak, hogy mindannyian itt vagyunk, sok erőt ad mindenkinek" - mondta az elhunyt játékos édesapja.

Az MTI úgy tudja, hogy a válogatott jégkorongozó halálának okát megállapító boncolás eredménye még nincs meg, az édesapa ugyanakkor hozzájárult ahhoz, hogy egy törvényszéki orvosszakértő is megvizsgálja a holttestet.

A jégcsarnoknál, ifj. Ocskay Gábor fényképe előtt reggel óta gyűlnek a virágok, a lobogó mécsesek, gyertyák. A délelőtti műszakok után egyre többen zarándokolnak el oda, hogy fejet hajtsanak, tisztelegjenek emléke előtt.

Köztük volt az elhunyt játékos egykori középiskolai angoltanára is. Vargha Tamás - a székesfehérvári közgyűlés tanácsnoka - szerint Gábor, aki akkor már hokizott, kötelességtudó diák volt. Nagyon komolyan vette mind a tanulást, mind a sportot, de emellett kedves, vidám gyerekként is ismerték őt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.