Sport

Úszó ob - Kapás Boglárka olimpiai szintes 200 méter pillangón

Kapás Boglárka olimpiai indulást érő idővel nyert 200 méter pillangón szerdán a Duna Arénában zajló úszó országos bajnokságon.

2024.04.10 18:10MTI

A harmincéves magyar versenyző 2:08.15 perccel csapott célba, így teljesítette a 2:08.43-as párizsi szintet.

"Nagyon boldog vagyok, mert a pályafutásom során sohasem kellett még ilyen sokáig kergetnem az olimpiai szintidőt. A legfontosabb az volt, hogy ne görcsöljek rá erre, szerintem eddig talán ez volt a legnagyobb akadály" - nyilatkozott az M4 Sportnak a futam után.

Kapás - aki ebben a számban 2019-ben, Kvangdzsuban világbajnok volt - az ötödik olimpiájára készülhet. Legjobb ötkarikás eredményét elérve 2016-ban, Rio de Janeiróban 800 méter gyorson bronzérmet nyert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.