Eldőlt a továbbjutás

Kiütéses Bayern győzelem Lisszabonban

A Bayern München tegnap este kiütéses győzelmet aratott a portugál Sporting otthonában, ezzel a két hét múlva esedékes visszavágó gyakorlatilag formalitássá avanzsált.

2009.02.26 08:23nb1.hu

Nem kis bravúrra készült a Sporting tegnap este: a nyolcaddöntőig a BL-ben először eljutó portugál csapat mindenképpen szeretne továbbjutni a szerintük gyenge formában lévő Bayernnel szemben.

A 4-szeres győztes persze nem véletlenül 4-szeres győztes, és bár utóbbi 4 meccsén mindössze egyetlen győzelmet mondhat magának idén a bajnokságban, a fogadóirodákban kevesen tettek volna fel sok pénzt ellenük.

Úgy tűnt, hogy a "bajor átok" folytatódik, a 11. percben ugyanis két portugál ziccer is kimaradt: előbb egy Moutinho lövés akadt el Demichelisben, majd Polga lövését tisztázta Lahm a gólvonalról!

A kihagyott helyzetek persze megbosszulták magukat, és hiába irányítottak a hazaiak, a 41. percben a németek sokkal "tárgyilagosabbak" voltak - no meg van egy Ribéryjük: a francia kicselezett két védőt, majd 15 méterről a kapuba bombázott, 0-1.

A második félidőben aztán már nem vártak ilyen sokáig a "Bőrnadrágosok", és Klose az 55. percben kettőre növelte az előnyüket: Ribéry adott balról Van Bommelhez, aki Oddóhoz passzolt, ő középre adott, Toni fejét keresve, az ő csúsztatásába aztán térddel ért bele Klose - talán lesen? -, mindenesetre igazi kollektív gól volt, 0-2.

A 62. percben aztán el is dőlt a mérkőzés - és vélhetően a továbbjutás is -, Zé Robertót ugyanis Rochemback rúgta fel tizenegyest érően. A labda mögé Ribéry állt, gond nélkül a jobb alsó sarokba lőtt, 0-3.

A 84. percben aztán tényleg minden eldőlt, és persze megint Ribérytől indult a dolog: pompásan adott középre balról, egyenesen Luca Toni fejére, ő meg nem nagyon szokta elhibázni az efféle lehetőségeket, 0-4.

A két játékosnak aztán annyira megtetszett az iménti gól, hogy gyorsan megismételték: Ribéry középre, Toni 6 méterről a kapuba, 0-5.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.