A döntés végleges és megmásíthatatlan

Calzaghe: Ez nem Mayweather-féle visszavonulás

Ha egy legenda fiatalon visszavonul, akkor a bokszrajongó csak legyint egyet és már kérdezi is visszakézből, hogy vajon meddig és persze mennyiért? Úgy tűnik Calzaghe esetében azonban mégsem lesz visszatérés.

2009.02.20 13:25profiboksz.hu

Calzaghe mindent elért amit akart, az Államokban is letette a névjegyét, legendákat vert meg, hogy ő maga is azzá váljon. A veretlenül nyugdíjba vonuló walesit azóta persze ostromolják a hátramaradt kihívók, Clinton Woods, Froch, Pavlik, Dawson és még sorolhatnánk a tettre kész ellenfeleket. Roy Jones már csak pénzt akar, Hopkins pedig bosszút állni. Joe azonban eltökélt, ugyanúgy ahogy Lewist sem lehetett eddig visszacsábítani.

„A kivétel erősíti a szabályt, egy visszavonult bokszoló, aki ott is marad. Számomra nem maradt már senki, aki érdekelne, hogy megmérkőzzek vele és ez nem fog megváltozni sem hat hónap sem egy év múlva. Elértem, amit akartam, nem szereztem komolyabb sérülést és pénzügyileg is megteremtettem a családom biztonságát. Ez nem egy olyan Floyd Mayweatheres visszavonulás.” – mondja Calzaghe, aki évek óta tervezte a befejezést.

Joe valószínűleg tartani fogja a szavát, nem úgy, mint Mayweather vagy Morales. Floyd valójában sosem vonult vissza, Morales pedig régi sikereinek csapdájába esve keresi egykori önmagát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.