Sport

Torna Eb - Már több mint tíz ország visszalépett

A férfiaknál már 14, a nőknél 15 ország lépett vissza a torna Európa-bajnokságtól, amelyet a tervek szerint decemberben a törökországi Mersinben rendeznek.

2020.11.07 21:30MTI

A férfiak december 9-13. közöttre tervezett kontinensviadalára az európai szövetség (EG) honlapja szerint 38 ország nevezett, ám azóta Belgium, Ciprus, Dánia, Spanyolország, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Montenegró, Hollandia, Norvégia, Portugália, Oroszország és Svájc is jelezte, hogy mégsem indul.

A nők versenyére - amelynek tervezett időpontja december 17-20. - 37 nemzet nevezett, de időközben Belgium, Fehéroroszország, Ciprus, Dánia, Spanyolország, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Portugália, Oroszország és Svájc is visszalépett a koronavírus-járvány miatt.

A magyar válogatott mindkét eseményre öt felnőtt és öt junior korosztályú versenyzővel készül.

Farid Qayibov, az EG elnöke közölte: szigorú biztonsági irányelvek és óvintézkedések mellett rendezik meg a kontinensviadalokat, hogy garantálják minden résztvevő egészségét. A szövetség koronavírus-kézikönyve tartalmazza a helyszínen rendelkezésre álló orvosi ellátás, a szűrővizsgálatok, az alapvető megelőzési szabályok és az egyéni felelősség részleteit, valamint a szervezőknek és a résztvevőknek szóló ajánlásokat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.