Sport

"Most nagyon nehéz neki, el sem tudják képzelni, mennyire" - megszólaltak Maradona orvosai

Elvonási tünetek miatt egyelőre nem engedik haza a kórházból Diego Maradonát, az argentinok legendás futballistáját.

2020.11.07 08:18MTI

"Haza akar menni, de itt marad. Ez most azon kevés alkalmak egyike, amikor Diegónak nemet mondanak" - nyilatkozta személyi orvosa, Leopoldo Luque.

Hozzátette, az elvonási tünetek miatt zavaros időszakai vannak Maradonának, és nyugtatókat kap, hogy megkönnyítsék számára a tisztulási folyamatot.

"Diegónak most nagyon nehéz, el sem tudják képzelni, mennyire" - mondta.

Másik orvosa, Alfredo Cahe kijelentette, Maradonának gyógykezelésre van szüksége, hogy abbahagyja az alkoholfogyasztást, mert az egész családja egyetért abban, hogy jelenleg kezelhetetlen.

"A szarvánál kell megfognunk a bikát. Problémái vannak a májával, a szívével és az érrendszerével. Nem csak az agyáról van szó, nem csak a májáról vagy a gyomráról, hiszen ezek a dolgok bonyolultak és összefüggenek" - nyilatkozta.

Cahe hozzátette: egyelőre rejtély, mit hoz a jövő az argentinok 1986-os világbajnoka számára, de jelenleg aggasztó az állapota, ezért nem mehet haza, hiszen olyan helyen kell lennie, ahol állandó segítsége van.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendás csatárát 1997-es visszavonulása óta egészségi problémák sújtják, már többször vívott csatát az alkohol- és drogfüggőséggel a nyilvánosság előtt.

A 60 éves Maradona depresszió miatt került be egy magánklinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Hétfőn azt közölték, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben és bármikor elhagyhatja a kórházat, ám kedden koponyaűri vérzés miatt meg kellett operálni. Eleinte úgy tűnt, csütörtökön hazatérhet.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.