Sport

Roland Garros - Fucsovics Márton is a nyolcaddöntőbe jutott

Fucsovics Márton nyolcaddöntőbe jutott egyesben a francia nyílt teniszbajnokságon, miután a harmadik forduló szombati játéknapján 7:5, 6:1, 6:3-ra legyőzte a brazil Thiago Monteirót.

2020.10.03 15:43MTI

Az első szett elején mindkét teniszező két-két alkalommal elvette ellenfele adogatójátékát, majd ez a magyarnak 6:5-nél is sikerült, így 59 perc után előnybe került. A második felvonás sokkal simábban alakult, Fucsovics kétszer is megnyerte a világranglistán 84. Monteiro szervajátékát, és 6:1-re hozta a játszmát.

A harmadik szett is így kezdődött, majd így is végződött, így a szervafogadásban szinte végig remeklő magyar játékos jutott tovább.

A két játékos korábban egyszer találkozott egymással, és tavaly májusban, a müncheni salakos torna nyolcaddöntőjében is Fucsovics nyert.

A világranglistán jelenleg 63. helyezett Fucsovics újabb sikerével beállította eddig legjobb Grand Slam-szereplését, hiszen a 2018-as és az idei ausztrál nyílt bajnokságon is a negyedik körig jutott. A magyar játékosok közül eddig csak Kehrling Béla, Asbóth József, Gulyás István és Taróczy Balázs tudott a legjobb 16 közé kerülni a Roland Garroson.

A párizsi első fordulóban, hétfőn Fucsovics négy játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevet - és pályafutása során először vert meg olyan játékost, aki a legjobb tíz között van az ATP-rangsorban -, majd csütörtökön a második körben három szettben nyert a spanyol Albert Ramos Vinolas ellen. A nyolcaddöntőben a 13. helyen kiemelt orosz Andrej Rubljov lesz az ellenfele, de annak a találkozónak az eredményétől függetlenül minden bizonnyal a legjobb ötven közé jut a világranglistán.

"Igyekeztem nagyon összeszedetten játszani, és végig irányítani a meccset. Ott vagyok a legjobb 16-ban egy újabb Grand Slamen, hétfőn folytatás Rubljov ellen" - írta közösségi oldalán Fucsovics.

"Nem éreztem úgy, hogy bizonytalanul kezdtem volna. Itt azért az ellenfelek is tudnak teniszezni" - nyilatkozta az MTI-nek a magyar játékos.

Hozzátette, az első szett közepétől sikerült átvennie a játék irányítását, és érzése szerint utána már nem volt kérdés, ki jut tovább.

Fucsovics eddig két alkalommal találkozott Andrej Rubljovval, és mindkétszer legyőzte orosz riválisát, de meglátása szerint ebből nem szabad kiindulnia hétfői meccsük előtt.

"Azt felejtsük el, hogy ki nyerte a korábbi meccseinket. Az már a múlt. Jól érzem magam, örülök az újabb kihívásnak! Természetesen nyerni szeretnék. Nem is szeretnék, akarok!" - szögezte le.

Eredmény, férfi egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Thiago Monteiro (brazil) 7:5, 6:1, 6:3

korábban:
női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos (amerikai, mexikói) 2:6, 6:4, 6:2

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.