Korai búcsú a sporttól

Szepesi Nikolett befejezte pályafutását

Szepesi Nikolett úgy döntött, hogy befejezi pályafutását. A 21 éves úszó azzal indokolta döntését, hogy nincs meg benne a régi tűz, és úgy étzi, elment mellette a világ. A kiváló versenyző a Kőbánya SC-nél marad, és a tervek szerint a klub úszóovijánál fog dolgozni.

2009.01.20 19:27vizipolo.hu

A mindhárom hátúszószámban sokszoros országos bajnok versenyző eldöntötte, hogy felhagy a versenyszerű úszással.

Hétfőn érett meg bennem az elhatározás. Ahogy reggel ott ültem a padon a Kőér utcában és azt éreztem: egyáltalán nem kívánkozom a vízbe
- mondta Szepesi - Folyamatosan halmozódott bennem a sok probléma és mostanra gyűlt össze. Nagyon elment mellettem a világ. Már nem láttam értelmét a folytatásnak. Pekingben nem hittem a szememnek, hogy mennyit fejlődött a komplett mezőny. Már nem éreztem, hogy vinne valami előre. A tehetséggel nem volt bajnom, de az adottságaim közel sem ideálisak - 36-os láb, 60 kg -, végül ennyire futotta, de úgy érzem, emelt fővel távozom.

Szepesi Nikolett a 2004-es Eb-n negyedik lett 50 és 100 háton 200-on pedig hatodik. Az athéni olimpián 100-on indult és a 21. helyen végzett. Montrealban nem vett részt a 2005-ös vb-n, a 2006-os budapesti kontinensbajnokságon 50-n a hetedik, 100-on a hatodik lett. A 2007-es melbourne-i világbajnokságon hatodik volt 200-on, míg az eindhoveni Eb-n bronzérmet szerzett 200-on. A pekingi olimpián 100-on és 200-on indult, de mindkét távon messze elmaradt a várakozásoktól: előbbin a 24., utóbbin a 18. helyen zárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.