Baleset

A zebrán gázolták el a válogatott kajakost

Kórházban kezelik Gál Pétert.

2020.05.20 12:21ma.hu

Kocogás közben a zebrán akart átfutni a kajakozó Gál Péter, a külső sávban haladó autós el is engedte őt, a belső sávban érkező kocsi azonban elgázolta 40 kilométer/órás sebességgel.

"A zuhanás következtében kificamodott a két vállam, ezért rögzítő kötést viselek. A vétkes sofőr egy 21 éves lány volt, aki azonnal a segítségemre sietett, majd utána a kórházba szállítottak" – mondta el a Borsnak a 26 éves sportoló.

A gázoló ellen vádat emeltek, míg a 2018-ban egyetemi világbajnok Gál szeptemberig nem sportolhat. Lehet, hogy a tokiói olimpián való részvétele is veszélybe került, igaz, ő ezzel még nem törődik, előbb szeretne teljesen felépülni.

Az ő sérülése miatt Kammerrer Zoltánnak új társ után kellett néznie a májusi, olimpiai tájékoztató versenyre, majd azzal a Varga Ádámmal ül hajóba, aki április közepén átesett a koronavírus-fertőzésen.

Címlapfotó: Kammerer Zoltán (b) és Gál Péter a 2019-es szegedi világbajnokságon. MTI/Kovács Tamás

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.