Járvány

Koronavírus - Lemondta olaszországi edzőtáborát a magyar evezős válogatott

A koronavírus-járvány miatt szerdán lemondta olaszországi edzőtáborát a magyar evezős válogatott.

2020.02.26 19:19MTI

"A határok még nincsenek lezárva, a fokozottan fertőzött területeken csak át kellene utaznunk, azonban az edzőtábort három hétre terveztük, ami már fokozott kockázatot jelent, részben azért, mert hazaérkezésünket követően két hét karanténba kellene vonulniuk a versenyzőinknek, ami felborítaná a felkészülésüket" - mondta Szierer János szövetségi kapitány.

A szövetség (MESZ) MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a magyar versenyzők háromhetes edzőtáborának és válogató versenyeinek hétfőtől a Rómától 80 kilométerre délre, a Tirrén-tenger partján lévő Sabaudia biztosított volna helyszínt. Az elnökség azonban kedden úgy határozott, hogy a 18 kerettag és edzőik a melegvízi edzőtábor helyett hétfőtől a Maty-éren folytatják a felkészülést az olimpiai pótkvalifikációs versenyekre.

"Szerencsére az időjárás megengedi, hogy itthon is tudjunk evezni, hétfőtől Szegeden a Maty-éren készülünk, reményeink szerint jövő hétvégén ott tartjuk meg tesztjeinket és meghívásos válogatónkat férfi és női egypárevezősben" - mondta a szakvezető.

A Molnár Zoltán edző vezetésével készülő Gadányi Zoltána és Preil Vivien, valamint az egypárevezős Pétervári-Molnár Bendegúz már vasárnap elutazott Sabaudiába, ők a MESZ elnökségének döntése alapján hazatértek, és ugyancsak Szegeden folytatják a felkészülést. Saját döntés alapján viszont továbbra is Sabaudiában készül egy héten át a paralimpiai részvételt megcélzó Pető Zsolt, aki Nagy Gábor para-szakág vezetővel tartózkodik Olaszországban.

A magyar evezősök még nem szereztek olimpiai kvótát, így április végén az európai pótkvalifikációs, majd májusban Luzernben a végső regattán harcolhatják ki a tokiói részvételt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.