Autósport

Szilveszter-rali - Nemzetközi sorozat része lesz 2020-tól a verseny

Jövőre már a nemzetközi Alpok-Adria Rali Kupa (AARC) versenysorozatának része lesz a Szilveszter-rali, melyet az idén december 27. és 29. között, immár 21. alkalommal rendeznek meg a Hungaroringen és környékén.

2019.12.14 21:30MTI

A szervezők közleménye szerint az idei viadal egyfajta főpróbája a jövő évi futamnak, amely az AARC 2020-as idényének nyolcadik, utolsó versenye lesz.

Az AARC első szezonja 2010-ben volt, az idén 30 csapat vett részt a sorozat hét fordulóján, jövőre pedig már négy országban rendeznek versenyt.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke azt mondta, a Szilveszter-rali az elmúlt 21 évben elvégzett munka gyümölcseként szerzett nemzetközi minősítést.

"Nagy gratuláció jár ezért a szervezői csapatnak, és biztos vagyok abban, hogy a mostani verseny is tökéletesen sikerül. Ehhez pedig mind a szövetség, mind pedig jómagam minden segítséget megadunk" - jelentette ki az MNASZ elnöke.

Oláh Gyárfás szerint a Szilveszter-rali "mindig is a magyar ralisport egyik ékköve" volt, amely azért is nagyon fontos eseménye a hazai autósportnak, mert "szinte az összes szakág képviselőit meg lehet találni az indulók között".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.