Egy szállodakomplexummal együtt

Átadták a gyáli sportcsarnokot

Átadták Gyálon a város új sportcsarnokát a hozzá tartozó 22 szobás szállodakomplexummal együtt.

2019.09.28 13:34MTI

A létesítményben délelőttönként iskolai testnevelési órákat, délutánonként pedig a városban működő sportegyesületek edzéseit tartják - közölte a szombati ünnepségről az M1 aktuális csatorna.

A csaknem hárommilliárd forintos beruházást az állam 800 millió forinttal támogatta.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár úgy fogalmazott, hogy a kormányzat igent mondott a város kérésére, és rendelkezésre bocsátotta a beruházáshoz szükséges forrásokat.

"Öröm látni, hogy az alapkő letételét követően másfél évvel már el is készült ez a gyönyörű szép, minden igényt kielégítő csarnok" - mondta.

Az államtitkár köszönetet mondott a tervezőknek és a kivitelezőknek, valamint az önkormányzatnak a támogató segítségért.

"Ez példaként szolgálhat más településeknek is, mert nem csupán álmodoztak róla, de meg is valósították" - emelte ki, hozzátéve, hogy az építkezés gyorsan és kitűnően valósult meg helyi vállalkozók közreműködésével.

"A város vezetésével teljes mértékben egyetértünk abban, hogy a sportnál nincs jobb nevelő hatás, és nincs semmi más, amivel megőrizhetjük és megtarthatjuk egészségünket. A sport ugyanis formálja a fizikumot, rendben tartja a keringési rendszert, de az életszemléletünket is, és az értékrendünket is rendben tartja. És ami a legfontosabb, a sportnál nincs nagyobb közösségteremtő erő" - mondta Szabó Tünde.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.