Vizes-vb

Szexuális zaklatással vádolják az úszó Kenderesi Tamást, nem hagyhatja el Dél-Koreát

Kenderesi tagadta az ellene felhozott vádakat.

2019.07.28 12:21ma.hu

Szexuális zaklatás gyanúja miatt nem engedik ki az országból a dél-koreai hatóságok a kvangdzsui világbajnokságon részt vevő Kenderesi Tamást. A 22 éves olimpiai bronzérmes úszót szombaton kora reggel vették őrizetbe, majd hallgatták ki Kvandzsu egyik rendőrőrsén egy éjszakai szórakozóhelyen történt incidens után - írja a Reuters híre alapján az Index.

A magyar úszócsapat egyik képviselője megerősítette a hírügynökségnek, hogy Kenderesit kihallgatták, majd visszatérhetett a szállására, ugyanakkor legalább 10 napig nem hagyhatja el Dél-Koreát a vizsgálat miatt.

A Yonhap hírügynökség szerint Kenderesi tagadta az ellene felhozott vádakat. Szintén a hírügynökség értesülése szerint egy 18 éves nő hívta a rendőröket.

A kvangdzsui világbajnokságon a 200 pillangó döntőjében nyolcadikként záró Kenderesi 2016-ban, a riói olimpián bronzérmet szerzett a távon, 2014-ben ifjúsági világbajnok volt, de egy Eb-ezüstje és egy Eb-bronza is van korábbról ebben a számban.

A Magyar Úszó Szövetség azt ígérte, rövidesen közleményben reagál a Kenderesi ellen felhozott vádakra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.