Siker

Csak ennyit mondott Milák Kristóf, mielőtt új világcsúccsal világbajnok lett

Milák Kristóf óriási világcsúccsal lett aranyérmes 200 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek negyedik napján, szerdán.

2019.07.25 09:49ma.hu

Milák Kristóf zseniális világcsúcsot úszott 200 méter pillangón szerdán a kvangdzsui vizes vb-n, és világbajnok lett. A 19 éves klasszis szinte azonnal megszólalt, miután kilépett a medencéből, edzőjével, Selmeci Attilával az M4 beszélgetett kicsit később.

Nem akartam hinni a szememnek, amikor megláttam az eredményét. Sok mindenre számítottam, azt gondoltam, 1:52.5-tel lehet nyerni, de ő ezen óriásit javított - hitetlenkedett a tréner, mert tanítványa 1:50.73-at úszott, vagyis majdnem egy másodperccel megjavította Michael Phelps 10 éves, 1:51.51-es világrekordját is.

"Megdönthetetlennek számított az a rekord. Csoda, amit művelt, gyönyörű volt nézni. 150-nél éreztem, hogy meglehet" - folytatta Selmeci, aki arról is elárult egy keveset, hogyan készítette fel tanítványát a versenyt megelőző egy órában.

"Arra próbáltam figyelni, hogy ne zavarjam meg fejben. Elég egy rosszul megfogalmazott mondat, és összezavarhatom. Egy-egy szót mondtam csak neki, figyeljen Chad Le Closra. Amikor kijött a melegítés után a medencéből annyit szólt csak, hogy 'nem lesz gond, mester'."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.