Siker

Karakas Hedvig bronzérmes a cselgáncs GP-n

Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig bronzérmet nyert a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Prix pénteki nyitónapján.

2019.07.12 19:35MTI
MTI/Czagány Balázs

A világbajnoki harmadik magyar versenyző három győzelem és az elődöntőben elszenvedett vereség után a bronzcsatában a lengyel Anna Borowskával csapott össze, aki két Grand Slam/Grand Prix-éremnél tartott.

Kettejük első összecsapásán az ellenfél belenyúlt az Eb-ezüstérmes Karakas szemébe, őt azonban ez, és a bírótól kapott intés sem zavarta meg. A találkozó 45 másodperccel a vége előtt dőlt el, amikor a Honvéd dzsúdósa megkontrázott egy dobást, erre vazaarit kapott, majd előnyét rutinosan megőrizte a gongszóig.

A 29 éves Karakas pályafutása során 17. bronzérmét szerezte meg GP- és GS-viadalokon.

"A túlgörcsölt minszki Európa-bajnokság után úgy álltam ki a budapesti GP-re, hogy felszabadultan szeretnék dzsúdózni. Ez sikerült, úgyhogy elégedett vagyok" - mondta az eredményhirdetést követően Karakas.

Korábban a 48 kilós Csernoviczki Éva ötödik lett a budapesti GP-n, ahol szombaton négy súlycsoportban 11 magyar lép tatamira.

Címlapfotó: Karakas Hedvig (kékben) és a brazil Rafaela Silva a nők 57 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában 2019. július 12-én. MTI/Czagány Balázs

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.