Siker

Cselgáncs GP - Csernoviczki és Karakas a bronzért küzdhet

Csernoviczki Éva és Karakas Hedvig is a bronzéremért küzdhet a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Grand Prix pénteki nyitónapján.

2019.07.12 15:30MTI
MTI/Czagány Balázs

A 48 kilogrammban olimpiai bronzérmes versenyző harmadik mérkőzésén, a négy között a japán Tonaki Funával csapott össze. A tatabányaiak kétszeres Európa-bajnoka - aki 2014-ben aranyérmet nyert a magyar GP-n - eddigi két meccsükön kikapott ázsiai riválisától, először éppen a budapesti GP-n, 2015-ben. A harmadik csata eleinte a 32 éves Csernoviczki kedve szerint alakult, mivel már 15 másodperc elteltével vazaarival vezetett, ám másfél percnél a 2017-ben a magyar fővárosban világbajnok Tonaki leszorítást kezdeményezett, és győzött. Csernoviczki a bronzéremért az ukrán Marina Csernyakkal küzd meg.

Az 57 kilogrammosoknál a világbajnoki harmadik Karakas Hedvigre két győzelmet követően a negyeddöntőben a kínai Tung-jüan Lu várt. A Honvéd dzsúdósának a találkozó derekán, egy hosszú földharcot követően sikerült megragadnia ellenfele karját, és karfeszítéssel győzött. Nem sokkal később a négy között az Eb-ezüstérmes Karakas az olimpiai címvédő brazil Rafaela Silvával csapott össze, aki 5-2-re vezetett kettejük párharcában, és akitől kikapott tavaly a budapesti GP-elődöntőben. Nyolcadik mérkőzésük négy percen át csak intéseket hozott, majd az aranypontig tartó ráadás harmadik percében Silva kilépésért megkapta harmadik intését. A csarnok ünnepelni kezdett, de a bíró visszavonta az ítéletet, majd két perccel később a brazil egy dobásra ippont kapott és nyert. Karakas a bronzéremért a lengyel Anna Borowskával csap össze.

Az éremküzdelmek 17 órakor kezdődnek a Papp László Sportarénában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.