Siker

Universiade - Megvan az első magyar érem

Tóth Krisztián harmadik helyen végzett a cselgáncsozók 90 kilogrammos kategóriájában a Nápolyban zajló 30. nyári Universiadén, melyen ő az első magyar érmes.

2019.07.04 21:00MTI

A nyitóünnepség magyar zászlóvivője az első mérkőzésén kikapott, a folytatásban viszont a bronzmeccsig küzdötte magát. A helyosztón a török Sismanlar Mert győzte le ipponnal.

"Sajnálom az első meccset, ahol tompa voltam. Ez annak is köszönhető, hogy járatkésés miatt 26 órás út után érkeztünk meg Nápolyba" - nyilatkozta versenye végén a Magyar Egyetemi és Főiskolai Szövetség tájékoztatása szerint a Testnevelési Egyetem 25 éves dzsúdósa. "Utána már dacból is küzdöttem. Most már csak arra vágyom, hogy kialudjam magam."

A magyar női kosárlabdacsapat, mely szerdán a cseh együttestől két ponttal kapott ki - csütörtökön Japán ellen lépett pályára, és simán, 61-47-re veszített.

A magyar küldöttségben 38 felsőoktatási intézmény 160 sportolója kapott helyet. Az egyetemisták olimpiájának nevezett nápolyi eseményen a magyar fiatalok 12 sportágban - atlétika, íjászat, cselgáncs, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, röplabda, tekvondó, tenisz, torna, úszás, vívás és vízilabda - versenyeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.