Lovassport

Magyar siker a budapesti díjugrató Nagydíjon

A csütörtöki és szombati minősítő versenyhez hasonlóan vasárnap a díjugrató Nagydíjon is magyar siker született a Nemzeti Lovardában.

2019.06.30 18:28MTI
MTI/Czagány Balázs

A 49 fős mezőnyben mindössze négyen produkáltak hibátlan teljesítményt a 140-160 centiméteres akadályokkal tűzdelt pályán. Köztük összevetés döntött, amelyben a kvartett egyetlen magyar tagja, ifj. Szabó Gábor diadalmaskodott Timpex Bölcsész nyergében, a győztes 8750 euróval gazdagodott. A magyar páros egyedüliként lovagolt másodjára is hibátlanul, ugyanis másik három riválisa egyaránt egy verőhibával zárt a 35 ezer euró összdíjazású viadalon. Másodikként a cseh Zuzana Zelinkova, harmadikként az ukrán Rene Tebbel zárt.

Csütörtökön és szombaton Tóth László nyert a minősítőn, míg a pénteki olimpiai kvalifikációs csapatversenyen Ukrajna négyese végzett az élen, mellyel indulási jogot szerzett a jövő évi, tokiói játékokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.