Lovassport

Magyar Derby - Hölle Martin nagy fölénnyel nyerte a díjhajtást a kettesfogatok között

A kettesfogatok között nagy fölénnyel, több mint tíz hibapontos előnnyel nyerte a pénteki díjhajtást Hölle Martin a fogathajtók Mélykúton zajló 56. Magyar Derbyjén.

2019.06.07 18:31ma.hu

A háromszoros világbajnok nemzetközi viszonylatban is kiváló produkciót nyújtott, ugyanis a bírák 31,86 hibapontra értékelték hajtását. Mögötte Osztertág Kristóf zárt másodikként, míg a harmadik a veterán Hódi Károly lett, aki 2005-ben ezüst-, 2007-ben pedig bronzérmes volt a világbajnokságon egyéniben.

Csapatban az általuk alkotott magyar hármas hatalmas, közel harmincpontos előnnyel vezet a lengyel és az osztrák trió előtt.

A magyar kettesfogatok számára egyben világbajnoki válogató is a mélykúti nemzetközi viadal, amelyen nyolc nemzet 85 fogatának 237 lova méri össze tudását. A magyarokon kívül chilei, észt, horvát, lengyel, osztrák, román és szlovák fogathajtók versenyeznek.

Szombaton a maratonhajtással folytatódik a program, majd vasárnap az akadályhajtással zárul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.