Labdarúgás

Vb-2022 - Csütörtökön Mongóliában kezdődik a selejtezősorozat

Csütörtökön a Mongólia-Brunei mérkőzéssel kezdetét veszi a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozata.

2019.06.05 09:52ma.hu

Az észak- és közép-amerikai, valamint a karibi térség csapatait tömörítő CONCACAF-zónából három, Ázsiából és Dél-Amerikából négy-négy, Afrikából öt, Európából 13 válogatott jut ki a tornára, további két helyről interkontinentális pótselejtező dönt, a rendező Katar pedig automatikusan tagja a mezőnynek.

A nemzetközi szövetség szakított a hagyományokkal, és idén már nem rendez ünnepséget az első selejtezőmérkőzés helyszínén.

Az utolsó 32 csapatos világbajnokságot 2022 novemberében és decemberében rendezik a közel-keleti országban. Európában a kvalifikáció csak jövő szeptemberben kezdődik és 2021 novemberéig tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.