Világkupa-verseny

Vívó-vk - Kilencedik a női tőrválogatott Tauberbischofsheimben

A kilencedik helyen végzett a magyar válogatott a női tőrözők németországi világkupa-versenyén, Tauberbischofsheimben.

2019.05.06 05:30ma.hu

A fegyvernem első tokiói olimpiai kvalifikációs viadalán a Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Pásztor Flóra, Kondricz Kata összeállítású együttes az első mérkőzésén 45-15-re verte a kolumbiaiakat, a legjobb 16 között viszont 42-39-re kikapott Kanadától, így már a legjobb esetben is csak kilencedik lehetett a 23 csapatot felvonultató mezőnyben. Ezt a helyezést aztán három győzelemmel ki is harcolta: a svédeket 45-21-re, a hongkongiakat 42-28-ra, végül a kínaiakat 45-28-ra múlta felül - a verseny honlapja alapján.

A szombaton véget ért egyéni küzdelmekben a 16-ig jutó Kreiss volt a legjobb magyar.

A férfi tőrözők szentpétervári világkupáján a Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Mátyás Bálint, Mészáros Tamás négyes szép győzelmeket aratva csupán egy hellyel végzett hátrébb a 28 csapatos mezőnyben: 45-26-ra nyert a dánok ellen, a nyolcaddöntőben 45-22-es vereséget szenvedett a későbbi aranyérmes amerikaiaktól, majd 45-43-ra megverte a lengyeleket, 45-38-ra a brazilokat, a kilencedik helyért rendezett mérkőzésen pedig 45-37-re kikapott a németektől. Egyéniben szombaton Dósa a legjobb 32-ig jutott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.