Karate

Jövő februárban lesz a budapesti korosztályos karate Eb

Jövőre, február 6. és 9. között rendezik meg Budapesten a karatésok korosztályos Európa-bajnokságát. A 14-20 évesek kontinenstornáját a BOK Csarnokban bonyolítják le.

2019.04.07 04:30ma.hu
hirdetés

Az időpontról a hazai szövetség (MKSZ) honlapjának szombati beszámolója szerint az Európai Karate Szövetség (EKF) guadalajarai kongresszusán a végrehajtó bizottság döntött, elfogadva az előkészületekről beszámoló magyar szervezők javaslatát. Előtte a testület meghallgatta a 47. kadét, junior és U21-es Eb prezentációját, amelyet Mészáros János MKSZ-elnök és Falusi Márton alelnök, a szervezőbizottság vezetője tartott.

Mészáros János elmondta: Magyarországon széleskörű támogatottságot élvez a karate és a hazai sportvezetés is mindent megtesz a sportág előremozdításáért, így azért, hogy a 2020-as tokiói bemutatkozást követően a 2024-es párizsi olimpián is programban maradjon a japán eredetű küzdősport.

A magyar sportdiplomáciát a helyszínen erősítette Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár, aki megbeszélést folytatott - egyebek mellett a 2020-as budapesti Eb-ről - Antonio Espinosszal, a világszövetség (WKF), egyben az EKF elnökével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.