Karate

Kyokushin Eb - Huszonhat érem maradt itthon

Huszonhat érmet tartottak itthon az egyik legkeményebb karatestílus, a kyokushin legjobb magyar művelői a budapesti ifjúsági és felnőtt Európa-bajnokságon, amelyen a teljes erejű ütéseket és rúgásokat megengedő full contact szabályai szerint küzdöttek, illetve formagyakorlatban versenyeztek a hétvégén.

2018.11.25 15:23MTI
hirdetés

A honi szövetség vasárnapi összegzése szerint a 25 ország képviselőit - csaknem fél ezer harcművészt - felvonultató Eb-n a felnőtt korosztály magyarjai számára nem sok babér termett a Vasas Jégcentrumban, a 21 éven felettieknél egyiküknek sem sikerült dobogóra állnia, az utánpótlás legkiválóbbjai viszont remekeltek: U16-ban és U21-ben összesen 26 medált gyűjtöttek, hét arany, nyolc ezüst és tizenegy bronz megoszlásban.

Az egyformán küzdelmi kategóriában született Eb-címeket a 15-16 éveseknél Sólyom Anna (60 kg), Makk Sára (plusz 65 kg), Jerkó Dominik (50 kg), Gál Barnabás (55 kg) és Szalai Sámuel (60 kg), a 18-21 esztendőseknél pedig Mező Lili (60 kg) és Tóth Csenge (plusz 65 kg) szerezték.

Az éremtáblázaton Magyarország az U16-osoknál az élen végzett (5, 4, 7), míg az U21-eseknél a harmadik helyhez volt elegendő a 2, 4, 4-es medálmérleg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.