Alpesi sí

Kékesi Márton térdszalag-szakadást szenvedett

Kékesi Márton alpesi síző egy zágrábi műlesikló versenyen térdszalag-szakadást szenvedett.

2019.01.15 16:11MTI

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint több hónapos kihagyás és rehabilitáció vár a phjongcshangi téli olimpia legeredményesebb magyar alpesi sízőjére (30. műlesiklásban), akinek az elülső keresztszalagja szakadt el, valamint a meniszkusza is megsérült.

"Az orvosok később döntenek arról, mikor operálják meg a sérült szalagot" - olvasható a közleményben, amelyből kiderül, hogy a 23 éves versenyzőt jelenleg egy grazi kórházban ápolják.

"A kanyarban kilőtt a sím, vagyis a léc rugalmasságából adódóan előre dobott, és a súlypontom nagyon előre került. Ezáltal túlnyújtottam a térdem, és így érkeztem a talajra. Ez nagyon fájdalmas volt, ebben szakadhatott el a keresztszalagom. Utána elestem, aminek következtében a meniszkusz sérülhetett. Nem tudtam lábra állni" - idézte fel az esetet Kékesi Márton, aki a februári világbajnokságra készült.

Kékesi kijelentette: mindent megtesz azért, hogy még erősebben térjen vissza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.