Kolonics Görgy természetes halált halt

Szívtágulattal járó szívizombetegség okozta az olimpikon halálát

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán nyilvánosságra hozta, hogy Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus július 15-i halála természetes módon, szívtágulattal járó szívizombetegség, következményes heveny balszívfél-elégtelenség miatt állt be.

2008.12.17 16:51MTI

A BRFK közleménye szerint ezt támasztották alá az eljárás során beszerzett igazságügyi-orvosszakértői vélemények, továbbá a boncolás eredménye, illetve a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) bécsi akkreditált laboratóriumának vizsgálata is. Az analízis megállapította azt is, hogy a sportoló halálának bekövetkeztében gyógyszerhatóanyag, kábítószer vagy doppingszer nem hatott közre.

"Bár közülünk senki nem kételkedett ebben, azért mégis megnyugvást jelent számunkra, hiszen Kolonics Gyuri tiszta életű sportember volt" - fogalmazott Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, hozzátéve, hogy: "Ezzel az ügy lezárult." Dr. Matos Lajos szívgyógyász úgy véli: a szűkszavú rendőrségi jelentésből egyértelműen nem lehet megállapítani, hogy a tragédia elkerülhető lett volna vagy sem.

A 36 éves Kolonics György bő öt hónapja edzés közben hunyt el.  Egy résztáv végén rádőlt a kísérő motorcsónakra, majd elvesztette eszméletét. Páros társa, Kozmann György és trénere, Ludasi Róbert szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel igyekeztek életben tartani, de nem jártak sikerrel, ahogy a kiérkező mentők sem.

Kolonics éppen az augusztusi, pekingi olimpiára készült, az lett volna pályafutása ötödik ötkarikás fellépése. Két olimpiai bajnoki címe mellett a világbajnokságokon 15-ször, az Eb-ken pedig 3-szor állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.