Kolonicsra emlékeztek...

Megható és emlékezetes Kolonics névadó ünnepség

Senki sem születik bajnoknak... Kolonics Gyuri is ugyanolyan alacsony termetű, vézna kis diák volt annakidején, mint ti vagytok. Szorgalma, akaratereje, becsületessége azonban mégis igazi bajnokká emelte." Kolonics Györgyre emlékeztek Budapesten.

2008.10.22 09:39nssz.hu

Példája követésre méltó, s ha nem is válik mindannyiotokból bajnok, a sportot, az egészséges életmódot remélhetően egy életre megszeretitek…" -hangoztatta Szabolcs Attila, a XXII.kerület polgármestere azon a bensőséges, megható összejövetelen, amelyet a Kolonics iskola névadó ünnepsége alkalmából rendeztek.

A Klauzál művelődési otthon színházterme zsúfolásig megtelt. A széksorokban az immár Kolonics nevet viselő iskola diákjainak képviselői, meghívottak, köztük Angyal Zoltán szövetségi kapitány, Ludasi Róbert, az elhunyt bajnok edzője, Horváth Csaba korábbi bajnoktársa, Fábián László, olimpiai aranyérmes öttusázó, olimpiai iskolák küldöttei, barátok foglaltak helyet és az első sorban ott ültek a vigaszt a mai napig nehezen találóm derék szülők.

Az iskola rendkívüli szervező készséggel megáldott igazgatónője Fodor Mária ötletére a diákok Kolonics György egykori osztálytársainak visszaemlékezéseit idézték fel képekkel illusztrálva. Így megtudtuk, hogy Koló nagyon szeretett röplabdázni…

A torna órákon a legszorgalmasabb volt… Semmilyen játékban sem szeretett veszíteni… Mindent szívvel,lélekkel csinált.. Majd, amikor már a Spartacus szakosztályában kenuzni kezdtek Koló azért győzött mindig, mert szerető édesapja végig mellette futott a parton és biztatta...

De győzelmének valamennyien örültek, hiszen akkor Kolonics bácsi a legyőzött társakat is meghívta palacsintázni… A későbbi években a bajnok minden alkalommal az első hívó szóra visszatért. Élményeit elevenítette fel, autógrammokat osztott, ajándékokat hozott és mindenféle tréfás vetélkedőn együtt játszott a fiatalokkal.

Láb-segítség nélkül, csak karral kapaszkodott felfelé a kötélen, s a kötélhúzásban is mindig az ő csapata győzött. Szeretett és tisztelt példakép volt…

Ezután az iskola másik patrónusa, a mindig Koló társaságában érkezett kenus, Wichmann Tamás hozta a színpadra a Kolonics iskola uj zászlaját. Kamuti Jenő, a MOB főtitkára, Jakabházyné, Mező Mária, az akadémia főtitkára és Szabolcs Attila polgármester kötött díszes emlékszalagot a lobogóra, s mondott néhány lelkesítő szót a gyerekeknek.

Majd a diákok képviselői megfogadták, hogy legjobb tudásukkal és legnagyobb igyekezettel arra törekednek, hogy méltók legyenek névadójuk, Kolonics György emlékéhez…

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.